Srijeda, 07.06.2023.
FOTO: Anadolija

Izložba Reptilomanija će predstaviti šezdesetak vrsta gmizavaca

Veterinarski fakultet u Zagrebu domaćin je jedinstvene izložbe na kojoj će posjetitelji u narednih pet dana imati prilku vidjeti i pobliže upoznati različite vrste gmizavaca, reptila, kukaca i drugih vrsta životinja.

Edukativna izložba egzotičnih životinja Reptilomanija u organizaciji neprofitnog Udruženja studenata veterinarske medicine Equus održava se u suterenu glavne zgrade Veterinarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, od 26. do 30. aprila.

Već desetu godinu zaredom studenti veterine zajedno sa uzgajivačima svojim trudom i radom organiziraju izložbu pod ovim nazivom s ciljem približavanja egzotičnih životinja javnosti te edukacije o njihovom pravilnom držanju.

- U današnje vrijeme zanimanje javnosti za ovakve kućne ljubimce sve je veće, a prošle godine nas je posjetilo oko 15.000 ljudi - navode iz Udruženja Equus.

Kroz izložbu posjetioci se mogu upoznati s 60-ak različitih vrsta gmazova, kao što su leopard gekon, kukuruzna zmija, aksoloti, ali i s raznim vodozemcima, ribama, insektima i paucima.

Organizirana su predavanja, interaktivne radionice, igre, izrada origamija, oslikavanja majica, bodypainting, a za one odvažne omogućeno je rukovanje i fotografiranje s pitomim kućnim ljubimcima kao što su kraljevski piton i bradata agama.

Faktor pratite putem aplikacija za Android i iOS.
Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh