open-navfaktor-logo
search
Ostrvo Sulawesi
Jak zemljotres u Indoneziji, jedna osoba poginula, deseci povrijeđeni
Agencija za ublažavanje katastrofa, koja i dalje procjenjuje situaciju na terenu, objavila je da je za sada poznato da je jedna osoba poginula, a da ih je deset povrijeđeno te da su oštećeni deseci kuća
28.09.2018. u 13:13
get url
text


Jedna osoba je poginula, a deseci kuća oštećeni su nakon zemljotresa jačine 6,1 stepeni po Rihteru, koji je u petak pogodio indonežansko ostrvo Sulawesi.

Geološki zavod Sjedinjenih Američkih Država objavio je da je zemljotres zabilježen na dubini od 18 kilometara sa epicentrom tridesetak kilometara od grada Donggala u centralnom dijelu Sulawesija.

Agencija za ublažavanje katastrofa, koja i dalje procjenjuje situaciju na terenu, objavila je da je za sada poznato da je jedna osoba poginula, a da ih je deset povrijeđeno te da su oštećeni deseci kuća.

FOTO: TWITTER

Zavod za meteorologiju i geofiziku Indonezije naglasio je da zemljotres nije imao potencijal kako bi pokrenuo cunami.

Indonezija je podložna zemljotresima jer se nalazi u “Pacifičkom vatrenom prstenu“. U decembru 2004. godine zemljotres jačine 9,1 stepeni po Rihteru pogodio je indonežanski otok Sumatru i izazvao cunami u kojem je poginulo oko 230.000 ljudi u desetak zemalja.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.