open-navfaktor-logo
search
Tužilaštvo SBK
Lažirali razbojništvo u kladionici i prisvojili 1.100 KM
Nakon dogovora, Tustonja došao u kladionicu i u Bašić uperio nož, a ona mu predala koverte s novcem, što je snimila nadzorna kamera
17.05.2019. u 10:52
get url
text

Općinski sud u Travniku potvrdio je optužnicu protiv Ehlimane Bašić (21) i Matije Tustonje (27) zbog  pronevjere u službi i davanja lažnog iskaza.

Travničko Kantonalno tužilaštvo Bašić tereti za krivična djela pronevjera u službi i davanje lažnog iskaza, dok je Tustonja optužen za pronevjeru u službi.

- Optuženima se stavlja na teret da su zajedno i po predhodnom dogovoru prisvojili novac u iznosu od 1.118 KM od oštećene sportske kladionice "Wiliams" koja se nalazi u ulici Bosanska bb, općina Travnik u kojoj je zaposlena Ehlimana Bašić - navode iz Tužilaštva SBK.

U optužnici se navodi da su se oni dogovorili da simuliraju da se desilo krivično djelo razbojništvo nad Bašić. Tustonja je 5. novembra 2018. godine došao u navedenu sportsku kladionicu, te u Bašić uperio nož, što je snimila nadzorna kamera. Ona mu je predala dvije koverte sa novcem, a potom je lažno prijavila da se stvarno i desilo razbojništvo nad njom. U PU Travnik je dala lažni iskaz na okolnosti prijavljivanja krivičnog djela razbojništva.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.