open-navfaktor-logo
search
Velika šteta
Lokalizovan požar u Bosanskoj Gradišci, potpuno uništen pogon stolarije
Bjelobrk je rekao da je odmah nakon što je uočio vatru, krenuo da ugasi sklopku, ali su to već radnici uradili, te se ne može sumnjati da je požar uzrokovan kvarom elektroinstalacija
17.05.2019. u 19:56
get url
text
get url
text

Požar u Bosanskoj Gradišci je lokalizovan, a vatra je potpuno uništila pogon stolarije u fabrici namještaja "Forte fleks“.

Na gašenju vatre su bili angažovani svi vatrogasci i sva raspoloživa mehanizacija Profesionalne vatrogasne jedinice iz Gradiške, koja je spriječila dalje širenje vatre.

Vlasnik ove firme Đurađ Bjelobrk rekao je za RTRS da je požar izbio nakon što je u 16 sati završeno radno vrijeme, te je većina radnika već otišlo kućama.

- Јoš smo nekoliko radnika i ja bili u krugu firme. Primijetili smo vatru, koja je izbila u pogonu i skladištu za proizvodnju tapaciranog namještaja - rekao je Bjelobrk novinarima.

Bjelobrk je rekao da je odmah nakon što je uočio vatru, krenuo da ugasi sklopku, ali su to već radnici uradili, te se ne može sumnjati da je požar uzrokovan kvarom elektroinstalacija.

- Vjerovatno je došlo do samozapaljenja, jer se u tom prostoru nalazi dosta materijala, poput piljevine, koji je lako zapaljiv - naveo je Bjelobrk.

On je istakao da je važno da se požar nije proširio na pogon za proizvodnju madraca, jer se tu nalazi dosta spužve, a blizu je i kuća u kojoj živi sa porodicom.

- Šteta je sigurno ogromna, ali je najbitnije da niko nije stradao i da požar nije izbio u toku noći, kada bi intervencija bila otežana - rekao je Bjelobrk.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.