open-navfaktor-logo
search
Moćni kristal
Mjesečev kamen donosi sreću u ljubavi, smanjuje štetan utjecaj stresa na tijelo
Mjesečev kamen se prelijeva kako ga okrećete, a dolazi u različitim bojama – od mliječno bijele, ružičaste i žute do plavkaste, smeđe, pa čak i crne boje.
14.01.2022. u 13:42
get url
text

Mjesečev kamen je moćni kristal koji često nazivaju talismanom sreće i ljubavi. Nosi se već hiljadama godina kao ukras, ali i lijek od nekih bolesti. Na Bliskom Istoku žene su ga nosile ušivenog u odjeću još od davnina jer predstavlja simbol plodnosti, a Indijci ga smatraju svetim kamenom koji donosi sreću i lijepe snove.

Rimljani su smatrali kako je u njemu zarobljena mjesečina. Naziv duguje upravo Zemljinom prirodnom satelitu, pa ne čudi što su njegova djelovanja najjača tokom punog i mladog Mjeseca.

Mjesečev kamen je usko povezan sa ženskim ciklusom:

Uravnotežuje hormonalni sistem (i emocije)
Smanjuje menstrualne tegobe
Povećava plodnost
Olakšava trudnoću
Olakšava dojenje

Ovaj kristal sedefastog sjaja osvješćuje emocije, ojačava intuiciju, unutarnju snagu i empatiju. Naziva se i kamenom zaljubljenih jer donosi sreću u ljubavi i budi nježne osjećaje kod osoba koje ga nose. Pored svega, smanjuje štetan utjecaj stresa na tijelo.

Mjesečev kamen se prelijeva kako ga okrećete, a dolazi u različitim bojama – od mliječno bijele, ružičaste i žute do plavkaste, smeđe, pa čak i crne boje. Njegova najveća nalazišta  su u Šri Lanki, Indiji i Australiji.

Najčešće se oblikuje u kuglice i slične oblike, koji se vrlo lako mogu ugraditi u narukvice i prstenje ili staviti kao privjesak na lančić.

Za vrijeme punog mjeseca treba ga ostaviti na otvorenom te izložiti mjesečevu svjetlu kako bi se "napunio". Kristal u kamenu čisti se pod mlazom vode ili u posudi s vodom u koju ste stavili i gorski kristal. Ako je dio komada nakita, stavite ga u suhu posudu s hematitom.

Mjesečev kamen preporučuje se osobama rođenima u znaku Jarca, Ribe i Raka. Jarcima pomaže da izraze svoje potisnute emocije te da ih spasi od frustracije. Ribe spašava od naglih promjena raspoloženja, a Rakovima donosi emocionalnu stabilnost.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.