open-navfaktor-logo
search
Sadistički pir
Monstruozno: Ubice Edina Zejćirovića njegove posljednje trenutke snimale mobitelom
Na snimku koji se već pojavio u pojedinim medijima prikazuje se sadističko iživljavanje, fizičko i verbalno zlostavljanje mladića, nezamislivo normalnom umu, koje je teško riječima opisati
07.12.2019. u 11:54
get url
text

Osnovni sud Brčko distrikta odredio je jučer pritvor Suanu Haliloviću, Suvadu Djedoviću i Nihadu Hukiću, koji su uhapšeni pod sumnjom da su 17. novembra ove godine u Brčkom oteli, svirepo mučili i na kraju usmrtili 30-godišnjeg Edina Zejćirovića iz Čelića. 

Iz rijeke Save u blizini crpne stanice u mjestu Vučilovac kod Brčkog, jučer je izvučeno tijelo za koje se pretpostavlja da se radi o ubijenom, čime su nade njegove porodice koja je očajnički za njim tragala od 17. novembra, kada su imali zadnji kontakt s njim, definitvno potonule. 

Iz policije i Tužilaštva još uvijek šture informacije. 

Šef Operativno-komunikacionog centra Policije Brčko distrikta Halid Emkić kazao nam je sinoć da dok se istraga ne završi policija i Tužilaštvo neće izlaziti u javnost ni sa kakvim informacijama. Prethodno je iz Tužilaštva saopćeno da je za trojicu osumnjičenih određen pritvor i iz kojih razloga.

Ono što najviše šokira u cijelom ovom slučaju je da su počinioci ovog gnusnog djela posljednje trenutke života svoje žrtve snimale mobitelom! Na snimku koji se već pojavio u pojedinim medijima prikazuje se sadističko iživljavanje, fizičko i verbalno zlostavljanje mladića, nezamislivo normalnom umu, koje je teško riječima opisati.

Motivi ovog strašnog zločina još su nepoznati, a na objavljenom snimku se čuje kako ga jedan od ubica pita: "Ho'š kod žene moje, ha? Ho'š kod moje žene? Javio se ti njoj da vidiš treba li joj šta"... što ukazuje na mogući motiv, odnosno da bi se moglo raditi o ljubomori jednog od počinilaca. 

Zanimljiv je i podatak da je četvrti osumnjičeni S. Š., za kojim se traga, prije 11 sati na svom Facebook profilu objavio da se nalazi u jednom od sarajevskih hotela. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.