Uputio i poruku

Na biračkom mjestu u Zenici glasao Šefik Džaferović

Objavljeno: 07.10.2018. u 09:13

Džaferović poručio da građani demokratski određuju sudbinu države u naredne četiri godine

FOTO: AA

Šefik Džaferović, kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine na općim izborima 2018. godine glasao je jutros na biračkom mjestu u Zenici, javlja Anadolu Agency (AA). 

Džaferović je u pratnji supruge Vildane došao na biračko mjesto u Zenici u OŠ "Musa Ćazim Ćatić", gdje je glasao. Nakon obavljenog glasanja Džaferović je rekao kako građani danas određuju budućnost države. 

-Želim da današnji izborni dan protekne u demokratskoj atmosferi, da građani BiH slobodno iskažu svoju volju i na taj način odrede budućnost naše domovine u naredne četiri godine. Našoj zemlji je potrebna stabilnost, ekonomski prosperitet i integracije. Potrebno je već od sutra početi raditi na uspostavi stabilnih parlamentarnih većina kako bi što prije dobili vlade na svim nivoima i krenuli u realizaicju ovih ciljeva - rekao je Džaferović, te poručio ”očekujem snažnu pobjedu”. 

Više od tri miliona birača bira članove Predsjedništva BiH, predsjednika i potpredsjednika RS-a, zastupnike u Zastupnički dom PSBiH, Parlamenta FBiH, Narodne skupštine RS-a te skupštine u deset kantona u FBiH. 

Izvor:   Anadolija

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije