open-navfaktor-logo
search
Možda niste znali
Nisu samo znak starenja: Bore na licu otkrivaju kakva ste osoba, ali i bolesti
Osim što su vidljiv znak starenja, bore mogu odati osobnost i šta je osoba proživjela.
17.06.2020. u 19:26
get url
text

Odražavaju unutrašnju patnju, iskušenja, a neke ukazuju i na zdravstvene probleme.

- Tako bore ispod oka, tačno u ravnini zjenice povezane su sa tužnim mislima, nezadovoljstvima i nemogućnošću izražavanja vlastitih osjećaja. Bore ispod očiju, općenito, mogu ukazati i na moguće probleme u radu bubrega.

- Sitne bore uz vanjske uglova očiju povezane su s glavoboljom i bolovima u očima. Međutim, mogu biti i odraz poigravanja sa suprotnim spolom i odricanja od ljubavi. Mogu izražavati i osjećaj stida.

- Bora od unutrašnjeg ugla desne obrve do unutrašnjeg ugla oka karakterizira oštrog posmatrača, ali i vrlo osjećajnu osobu. Može nastati i zbog tegoba u organima za probavu, dugotrajne napetosti i nemira, kao i pretjerane usredotočenosti na određena događanja i osobe.

- Istovjetna bora s lijeve strane označava veliku usredotočenost na samoga sebe i sklonost ka depresiji. Također se povezuje sa upalom desni zbog oslabljenog imuniteta.

- Dvije ravne bore koje idu od unutrašnjih uglova obrva prema čelu ukazuju na moguće probleme u radu jetre. Povezuju se i sa napetošću živaca i otežanom sposobnošću donošenja odluka.

- Uspravna bora koja kreće od sredine obrva karakterizira osobe koje teško podnose autoritete. One su čvrste i odlučne i uživaju u osjećaju moći i vlastite sposobnosti. Kada ne uspiju postići ono što žele, obuzima ih osjećaj nemoći.

- Ako je bora od sredine obrva vodoravna, znači da je osobi važnija moć od autoriteta. Međutim, želja za pokazivanjem moći povlači se da bi ustupila mjesto osjećaju unutrašnjeg mira.

- Bora sa desne strane lica, koja kreće od početka nosa prema vanjskom uglu lica, pokazuje snažnu živčanu napetost, uzrokovanu nekim događajima ili osobama. Ovakve osobe često pate od glavobolje i nesanice.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.