Šemsudin Mehmedović

Novac za borce se mora osigurati

Objavljeno: 27.08.2018. u 18:22

Zastupnik u državnom Parlamentu Šemsudin Mehmedović pozvao na objavljivanje registra boraca, gdje se nalazi i njegovo ime

Šemsudin Mehmedović FOTO: ARHIV

Zastupnik u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Šemsudin Mehmedović pozvao je na hitno rješavanje pitanja Zakona o pravima demobiliziranih boraca, ocjenjujući da to više nije samo pitanje Federalnog parlamenta.

- Moj stav o uređenju ovog Zakona je sasvim jasan i ostaje nepromijenjen. Trebamo zaboraviti Međunarodni monetarni fond (MMF), nova zaduženja i pronaći nove moduse za finansiranje demobiliziranih boraca - saopćio je Mehmedović.

Podsjetio je da je i ranije insistirao na objavljivanju zvaničnih spiskova boraca gdje se nalazi i njegovo ime kao pripadnika Oružanih snaga te je izrazio očekivanje da će vlast u FBiH uskoro naći načina za rješenje ovog pitanja.

- Svako odgađanje rješenja ovog pitanja zbog birokratskih prepreka i politikantstva ne ide u prilog nikome, već ruši ugled, čast i dostojanstvo najboljih sinova domovine te je takav pristup potpuno neprihvatljiv - stav je državnog poslanika.

Izvor:   Fena

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije