Tragedija na Hvaru

Otrovala se cijela italijanska porodica: Muškarac pronađen mrtav, četvero u bolnici

Objavljeno: 13.08.2019. u 14:40

Dvoje djece je u teškom stanju prevezeno helikopterom na odjel Pedijatrije splitske bolnice. Naknadno su se još dvije odrasle osobe požalile na zdravstveno stanje pa se helikopter vratio po njih i prebacio ih na odjel Zarazne bolesti splitske bolnice

FOTO: Ilustracija

Hvarska policija intenzivno utvrđuje okolnosti koje su dovele do smrti 57-godišnjeg muškarca, kao i trovanja još četiri osobe od kojih dvoje su djeca i koje su prevezene u KBC Split.

Danas oko 10.10 sati zaprimljena je informacija da je kapetan najavio uplovljavanje u hvarsku luku broda na kojem je pronađen mrtav muškarac. Zbog lošeg zdravstvenog stanje, jakog proljeva i povraćanja s gubitkom svijesti, još su četiri osobe prevezene u splitsku bolnicu.

Kako Jutarnji nezvanično saznaje, riječ je o italijanskoj porodici koja je sinoć večerala školjke u uglednoj hvarskoj konobi na rivi u gradu Hvaru. Večerali su dagnje, a tokom noći su neki već počeli osjećati slabost.

Dvoje djece je u teškom stanju prevezeno helikopterom na odjel Pedijatrije splitske bolnice. Naknadno su se još dvije odrasle osobe požalile na zdravstveno stanje pa se helikopter vratio po njih i prebacio ih na odjel Zarazne bolesti splitske bolnice.

Obaviješteno je Županijsko državno tužilaštvo, zamjenik izlazi na mjesto događaja i obavit će se uviđaj.

Izvor:   Jutarnji

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije