open-navfaktor-logo
search
Napad tokom džume
Pakistan: U eksploziji u džamiji poginulo najmanje devet osoba
Meta napada je vjerovatno bio ubijeni policajac, ali vlasti i dalje vrše istragu, rekao je šef lokalne policije Mohammad Ajmal
10.01.2020. u 17:09
get url
text

Snažna eksplozija dogodila se u džamiji na jugozapadu Pakistana tokom džuma-namaza, molitve muslimana petkom, usmrtivši visoko pozicioniranog policajca i najmanje osam civila, saopćila je policija. U bombaškom napadu u gradu Quetta, glavnom gradu pokrajine Baluchistan, ranjeno je 11 osoba, izjavio je šef lokalne policije Mohammad Ajmal.

Meta napada je vjerovatno bio ubijeni policajac, ali vlasti i dalje vrše istragu, rekao je Ajmal. I on i bolnički zvaničnici rekli su da bi se broj smrtno stradalih mogao povećati jer ima osoba koje su u kritičnom stanju. Niko još uvijek nije preuzeo odgovornost za napad. Napad je uslijedio samo nekoliko dana nakon što je bomba u Quetti pogodila vozilo paravojnih snaga, ubivši dvije osobe.

U maju, u bombaškom napadu na džamiju u Quetti, ubijene su dvije osobe, među kojima je i imam koji je predvodio molitvu. Ranjeno je 28 vjernika. U augustu, bomba je eksplodirala unutar džamije tokom molitve petkom na periferiji Quene.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.