open-navfaktor-logo
search
Nesreća
Paleći svijeću, zapalila štalu: Žena teško povrijeđena u požaru kod Bosanske Gradiške
Žena iz gradiškog sela Romanovci teško je povrijeđena u požaru koji je jučer izbio u štali u tom mjestu.
21.01.2021. u 12:02
get url
text

Kako je saopćeno iz policije, požar je Policijskoj stanici Nova Topola prijavljen oko 12.45 sati, a ugasili su ga pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice iz Bosanske Gradiške.

- Obavljen je uviđaj, kojim je utvrđeno da je do požara došlo tako što je S. V., u namjeri da zapali svijeću u pomoćnnom objektu, iz nehata zapalila slamu, nakon čega se požar proširio na cijeli objekat, koji je u potpunosti izgorio - navodi se u policijskom saopćenju.

Povrijeđenoj ženi je pomoć na mjestu događaja ukazala Služba hitne pomoći lokalnog doma zdravlja, nakon čega je sanitetskim vozilom prevezena u UKC RS-a u Banjoj Luci.

Iz te zdravstvene ustanove nam je rečeno da je šezdesetšestogodišnja pacijentica zbrinuta i smještena u Klinici za plastično-rekonstruktivnu hirurgiju.

Prema riječima dr. Branislave Pušac,ljekara iz Klinike za plastično-rekonstruktivnu hirurgiju, pacijentica je zadobila duboke opekotine koje su zahvatile oko 15 posto površine kože. Zbrinuta je i trenutno je stabilnog zdravstvenog stanja.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.