Prijeti mu zatvor

"Pao" s 40 kila droge: Zatražen pritvor za Sarajliju uhapšenog u Lukavici

Objavljeno: 12.07.2019. u 13:19

Prilikom pretresa stana koji je koristio u Lukavici pronađena droga ulične vrijednosti oko 220.000 KM

FOTO: ISR

Za 21-godišnjeg Emina Selimića, koji je jučer uhapšen u Istočnom Sarajevo zbog neovlaštene proizvodnje i prometa opojnih droga, zatraženo je određivanje jednomjesečnog pritvora, potvrđeno je iz Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu.

Pritvor za uhapšenog zatražen je zbog bojazni da bi boravkom na slobodi mogao ometati istragu prikrivanjem ili uništavanjem dokaza ili utjecajem na svjedoke ili saučesnike, te zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela.

Selimić se sumnjiči da je od početka do 10. jula 2019. u naselju Lukavica u Istočnom Sarajevu, u stanu čiji je vlasnik S. I. neovlašteno u vještački stvorenim uvjetima proizvodio i radi prodaje držao veću količinu droge.

Prilikom pretresa ovog stana nađeno je oko 40 kilograma razne droge (marihuana, spid i MDMA), kao i novac i pribor za vaganje droge.

Vrijednost zaplijenjene droge je oko 220.000 KM, a Selimiću prijeti kazna zatvora od tri godine ili teža.

O prijedlogu tužilaštva odlučit će sudija za prethodni postupak Osnovnog suda na Sokocu.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije