open-navfaktor-logo
search
Opasnost of fentanila
Policajac se srušio na pod nakon kontakta sa opasnim lijekom, kolege mu spasile život
Policajac iz Oklahome se srušio na zemlju nakon što je imao kontakt sa fentanilom.
13.03.2020. u 09:32
get url
text
Policajac se srušio na pod nakon kontakta sa fentanilom
Policajac se srušio na pod nakon kontakta sa fentanilom

Narednik Jim Warring iz policijske uprave Bartlesville je nosio zaštitne rukavice dok je pakovao dokaze za koje se vjeruje da su opasni ulični lijek fentanil. Nekoliko sekundi kasnije čini se da gubi svijest dok polako počinje padati na pod.

Nedugo zatim policajci su ušli u prostoriju i ugledali Warringa kako leži na podu. Dali su mu lijek narcan kako bi mu spasili život.

- Ne znam šta bi se dogodilo da nisu postupili tako brzo. Sreća je, kao prvo, da smo imali lijek, te da je jedan od policajaca obraćao pažnju tokom treninga o njegovom korištenju - rekao je Warring.

Policijski zvaničnici kažu da je drugi službenik, koji je možda bio izložen i fentanilu, poslan u bolnicu na liječenje. Kako se navodi, oba službenika su u dobrom stanju.

Fentanil je lijek protiv bolova, često zloupotrebljavan kao droga. Propisuje se ljudima nakon teških operacija. Djeluje slično heroinu, ali je jači 50 puta. Od morfija je fentanil u svom osnovnom obliku i 100 puta snažniji, a neke verzije fentanila i 10.000 puta su snažnije snažnije od morfija. Konzument zapada u euforiju, osjeća s opušteno i ovisnost se razvija vrlo brzo. Vrlo je snažan i nekoliko zrnaca može ubiti čovjeka.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.