open-navfaktor-logo
search
Mostar
Policija nakon dramatične potjere našla napušten "BMW", pljačkaši umakli
Bježeći od mostarske policije, razbojnici su skrenuli s glavne ceste i krenuli u pravcu sela Glodnica na Jablaničkom jezeru, a u susret im je krenula konjička policija koja je obaviještena o potjeri
15.10.2018. u 12:22
get url
text

Policijske patrole iz Mostara i Konjica bezuspješno su sinoć po magistralnoj cesti M-17 jurile automobil "BMW", kojim su trojica nepoznatih razbojnika bježala nakon što su u pet minuta opljačkali dvije benzinske pumpe "Petrola" u mostarskom naselju Željuša.

Maskirani trojac oko 21.30 sati najprije je upao u jednu pumpu, odakle su, prijeteći radniku pištoljem, od njega iznudili novac od pazara, a zatim su opljačkali i pumpu koja se nalazi prekoputa, gdje su također radnici prijetili pištoljem.

Odmah potom dali su se u bijeg u pravcu sjevera, a za njima su, odmah nakon prijave krenule i policijske patrole.

Bježeći od mostarske policije, razbojnici su skrenuli s glavne ceste i krenuli u pravcu sela Glodnica na Jablaničkom jezeru, a u susret im je krenula konjička policija koja je obaviještena o potjeri.

Međutim, vozilo je pronađeno napušteno, a razbojnici su uspjeli umaći.

- Pronađeno vozilo je, zbog kriminalističko-tehničkog vještačenja prebačeno u krug PU Mostar -  potvrđeno nam je iz MUP-a HNK.

Tužilac koji vodi istragu ovog slučaja kazao nam je da je sa prve pumpe ukradeno oko 2.000 maraka, dok nije poznat iznos ukradenog novca sa druge.

Istraga se nastavlja.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.