open-navfaktor-logo
search
Metz u Francuskoj
Policija ranila osobu koja je držala nož uzvikujući "Allahu ekber"
Incident u Metzu dogodio se samo dva dana nakon što je muškarac s nožem upao u predgrađe Villejuifa, nedaleko od Pariza, usmrtivši jednu osobu i ranivši dvije
05.01.2020. u 19:57
get url
text

Francuska policija pucala je i ranila muškarca koji je trčao prema grupi policajaca s nožem u ruci uzvikujući "Allahu ekber" (Bog je najveći) u gradu Metz, potvrdili su lokalni dužnosnici u nedjelju.

Incident u Metzu dogodio se samo dva dana nakon što je muškarac s nožem upao u predgrađe Villejuifa, nedaleko od Pariza, usmrtivši jednu osobu i ranivši dvije. Napadača je nakon toga policija usmrtila.

Lokalno javno tužilaštvo u Metzu saopćilo je da je bilo u kontaktu s francuskim odjelom za borbu protiv terorizma zbog incidenta, dok je francuski ministar unutarnjih poslova Christophe Castaner kazao da budno prati situaciju, javio je danas Reuters.

Pohvalio je brzu reakciju policijskih snaga koje su intervenirale i uhapsile napadača. U toku je istraga o motivu i okolnostima tog događaja, napisao je Castaner na Twitteru.

Lokalno tužilaštvo u Metzu javilo je da je osumnjičeni zadobio rane od vatrenog oružja na nozi. Osumnjičeni, kojeg nisu imenovali, na službenom je popisu osoba koje nadgledaju zbog povezanosti s militantnim grupama.

Pariz je posljednjih godina pretrpio velike napade islamističkih militanata.

Koordinirana bombardiranja i pucnjave u novembru 2015. godine u pozorištu Bataclan i drugim mjestima oko Pariza ubile su 130 ljudi što je najsmrtonosniji napad u Francuskoj od Drugog svjetskog rata.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.