open-navfaktor-logo
search
Požar u Špionici
Policija traga za radnikom "Murexa", vatra nije potpuno ugašena
Kako nezvanično saznajemo, 43-godišnjak je jučer otišao na posao u "Murex", ali se nikada nije vratio kući
18.09.2018. u 08:50
get url
text
Požar u Špionici
Požar u Špionici

Policajci MUP-a Tuzlanskog kantona pretražuju unutrašnjost, ali i teren oko objekta firme "Murex" u Špionici kod Srebrenika, u kojem je sinoć izbio veliki požar, tragajući za radnikom koji je radio na osiguranju objekta. 

Kako nezvanično saznajemo, 43-godišnjak je jučer otišao na posao u "Murex", ali se nikada nije vratio kući. Porodica je o tome odmah obavijestila policiju, a pretpostavlja se da je čovjek u vrijeme izbijanja požara bio u zgradi.

Policajci su, pretraživajući teren koliko im je to požar dopustio, pronašli njegov automobil parkiran u krugu firme, ali njega nigdje nije bilo. Prema nezvaničnim informacijama, policija je proširila potragu i oko kruga objekta, te u obližnju šumu. 

Kako nam je potvrđeno u MUP-u TK, nepoznata osoba sinoć je policiji u Srebreniku prijavila kako je primijetila požar u firmi "Murex". Policajci su izašli na teren, zajedno sa vatrogascima Profesionalne vatrogasne jedinice Srebrenik. 

- Požar je lokalizovan, ali nije potpuno ugašen. S vremena na vrijeme, na nekim mjestima ponovo izbije vatra, te su vatrogasci, kao i policija, na mjestu događaja i to drže pod kontrolom - kazao nam je Izudin Šarić, glasnogovornik MUP-a TK. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.