Ponedjeljak, 25.05.2020.

Burna noć

Požar na Grbavici lokalizovan, dvojici policajaca ukazana ljekarska pomoć

Vatrogasci, hitna pomoć i policija na terenu
FOTO: INES LUČIĆ

U stanu je zatečena jedna starija žena, koja nije povrijeđena, ali su je ljekari pregledali, dok su prilikom intervencije dva policijska službenika, usljed djelovanja dima, bila prinuđena zatražiti ljekarsku pomoć, kazao je Hadžiabdić

Požar, koji je večeras u 20.50 sati izbio u stanu na devetom spratu nebodera, u ulici Grbavička 6a u Sarajevu, lokalizovan je.

Kazao nam je to dežurni dispečer Profesionalne vatrogasne brigade Kantona Sarajevo.

Mirza Hadžiabdić, portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, rekao je da je oko 20.50 sati obaviješten Operativni centar Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo da je došlo do požara u ulici Grbavička broj 6a.

- Na mjesto događaja izašli su policijski službenici Treće Policijske uprave,  ekipe Profesionalne vatrogasne brigade i Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, te je požar lokalizovan u 21.25 sati. U stanu je zatečena jedna starija žena, koja nije povrijeđena, ali su je ljekari pregledali, dok su prilikom intervencije dva policijska službenika, usljed djelovanja dima, bila prinuđena zatražiti ljekarsku pomoć, te je jedan prevezen na detaljniji pregled - kazao je Hadžiabdić. 

VEZANI TEKST: Gori stan u naselju Grbavica

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh