open-navfaktor-logo
search
Na sjeveru Sirije
Pozivao na napade u turskim gradovima: MIT neutralizirao još jednog od čelnika terorističke organizacije PKK
Turska obavještajna služba (MIT) izvela je uspješnu operaciju u Ayn al-Arabu na sjeveru Sirije i neutralizirala Sabrija Abdullaha, istaknutog teroristu PKK/YPG-a koji je pozivao na napade u turskim gradovima.
30.04.2023. u 12:48
get url
text

Riječ je o teroristi koji je koristio i kodno ime "Mazlum Karamok", koji je ranjen u MIT-ovoj operaciji 2018. godine, a teroristi PKK-a su lažirali njegovu smrt. On je ostao u vrhuški te terorističke organizacije i sa Fehmanom Huseyinom, poznatim i kao "Bahoz Erdal", organizirao napade na pripadnike MIT-a.

Pripadnici MIT-a su locirali teroristu Abdullaha i neutralizirale ga u sirijskom Ayn al-Arabu.

Rukovodio je pripremama terorističkih napada i bio je zadužen za obavještajne aktivnosti i čišćenje neistomišljenika unutar terorističke mreže PKK-a.

Abdullah je član PKK-a bio od 2010. godine i koristio je više kodnih imena za potrebe terorističkih aktivnosti u Turskoj i na sjeveru Sirije.

Upravo Abdullah je bio terorist koji je davao instrukcije za terorističke napade u velikim turskim gradovima, a nije odgovarao ni za optužbe za silovanje žene u Siriji koja je nakon toga izvršila samoubistvo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.