open-navfaktor-logo
search
Presuda
Pratio i uhodio bivšu djevojku: Prijedorčaninu šest mjeseci zatvora zbog proganjanja
On joj je upućivao brojne SMS poruke, te tako kod K. N. izazvao promjene životnih navika jer je ona izbjegavala da se kreće po gradu, kao i tjeskobu i strah za vlastitu sigurnost i sigurnost njoj bliskih osoba, zbog čega već posjećuje psihologa i psihijatra
28.05.2019. u 10:35
get url
text

Osnovni sud u Prijedoru osudio je 35-godišnjeg Zorana Kordića iz Prijedora na šest mjeseci zatvora zbog krivičnog djela proganjanje. 

Okružno javno tužilaštvo u Prijedoru teretilo ga je da je u vremenskom periodu od kraja jula 2017. godine do 11. februara ove godine, uporno i kroz duže vrijeme pratio i uhodio K. N., sa kojom je prethodnom periodu bio u intimnoj vezi sve do 2016. godine.

On je sa njom nastojao uspostaviti neželjeni kontakt, i to kako neposrednim susretima na njenom radnom mjestu u jednoj trgovačkoj radnji, kod njene porodične kuće u Prijedoru, kao i na svakom drugom mjestu gdje ju je susretao.

On joj je upućivao brojne SMS poruke, te tako kod K. N. izazvao promjene životnih navika jer je ona izbjegavala da se kreće po gradu, kao i tjeskobu i strah za vlastitu sigurnost i sigurnost njoj bliskih osoba, zbog čega već posjećuje psihologa i psihijatra.

- U izrečenu kaznu zatvora optuženom K. Z. će se uračunati vrijeme provedeno u pritvoru i to od 18. decembra 2018. godine do 16. januara 2019. godine, kao i vrijeme od 12. februara 2019 godine pa do upućivanja optuženog na izdržavanja izrečene zatvorske kazne - navodi se u saopćenju Oružnog tužilaštva u Prijedoru.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.