open-navfaktor-logo
search
Uz pomoć DNK
Prije 35 godina u SAD-u silovana i ubijena tinejdžerka, sada je krivac uhapšen
Ubistvo djevojčice u gradu Rochesteru u saveznoj državi New York, koje se dogodilo prije 35 godina, napokon je riješeno pomoću DNK testova.
12.09.2020. u 09:33
get url
text

Wendy Jerome, 14-godišnjakinja, ubijena je dok je išla kod prijateljice u komšiluku kako bi joj dala čestitku Dan zahvalnosti 1984. godine. Njeno tijelo pronašao je slučajni prolaznik pored školskog kontejnera za smeće, javlja CNN.

Zbog njenog ubistva u srijedu je u svojoj kući u Melbourneu u saveznoj državi Floridi uhapšen je 56-godišnji Timothy Williams.

Majka ubijene djevojčice u suzama je zahvalila policiji na njihovoj ustrajnosti u rješavanju slučaja. 

- Mislila sam da nikad neću doživjeti ovaj dan – kazala je Marlene Jerome, dodajući kako joj je žao što njen suprug nije živ. 

Policija je objasnila kako je tokom biopsije 1999. godine uzet uzorak DNA te je upoređen s FBI-jevom bazom, no nije bilo podudaranja. Zatim je 2017. godine promijenjen zakon te je dozvoljeno policiji da traži ne samo podudaranje DNK uzoraka, već i podudaranja s ostalim članovima porodice. 

U julu 2020. godine pretraga po članovima porodice dala je rezultata te su dokazi policajce doveli do Williamsa. U vrijeme ubistva nesretne 14-godišnjakinje živio je u komšiluku, tada je imao 20 godina. 

Williams će biti izručen saveznoj državi New York gdje će mu se suditi za ubistvo.
 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.