- S obzirom da se radi o HDZ-ovom nestručnom kadru koji je postavljen, začudo, od strane HDZ-a ali eto to nisam smio reći, sad se pitam koga bih to trebao prozvati jer je 43 miliona kuna (11 miliona KM) donacije danas otišlo bolnici u Mostar. Moram vas podsjetiti i da je Vlada Republike Hrvatske 2019. godine Sveučilišnoj bolnici Mostar isplatila 40 miliona kuna (10 miliona KM). Prema ranije navedenoj logici bit će HDZ ni za to kriv nije. Na slikama gledate bolnice u Zagrebu nakon potresa i bijelu zgradu Mostarske bolnice - poručio je Ostojić i objavio fotografije bolnica. 

Podsjetimo, direktor bolnice u Mostaru dr. Ante Kvesić pojavio se u javnosti nakon što su u bolnicu došli otac i sin s respiratornim problemima. Otac je bio pozitivan na koronu, a utvrdilo se kretao po raznim dijelovima bolnice i bio u kontaktu s nekoliko ljudi. Kvesić je tada komentirao da su pacijenti lagali, a da niko od osoblja neće dobiti otkaz. 

- Kako se god pripremite, kad se dogodi, malo se iznenadite. Umisto sprida uša nan je sazad. Ali smo mi to riješili, počistili. Ali nismo dali otkaz nikome, ja inače ne volim davati otkaze - rekao je tada.