open-navfaktor-logo
search
Pandemija u Americi
Restorani uz hranu besplatno dijele toalet papir, rukavice, flaširanu vodu
Naručite hranu i dobit ćete besplatno rolnu toalet papira. Restorani u Americi sve češće povezuju različite potrebe potrošača s svojom ponudom hrane i pića kako bi doprijeli lokalnoj zajednici, iako je budućnost njihovog poslovanja nejasna.
02.04.2020. u 16:07
get url
text

Države su zatvorile restorane zbog pandemije koronavirusa, prisiljavajući ih da se okrenu naručivanju i kućnoj dostavi. Ukupan promet u restoranima pao je za 36 posto do 22. marta u odnosu na godinu ranije.

Mnogi potrošači u Americi sada jedu hranu koju imaju u ostavama, frižiderima i zamrzivačima. Brojni kupci su zbog panike i velike kupovine ostali bez toaletnog papira i sredstava za čišćenje. No restorani imaju različite lance opskrbe koji nisu poremećeni, piše CNBC.

Prije nekoliko sedmica Dave Goodside, vlasnik Beach Cafea u Njujorku, naručio je od svog dobavljača oko 800 rolni toalet papira. Sada taj kafić nudi jednu besplatnu rolu toaletnog papira i dva para rukavica uz svaku narudžbu.

-To nas košta malo novca, ali mislimo da je dobra ideja, a imali smo i mnogo pozitivnih reakcija. Mislim da niko ne dolazi ovdje da bi dobio besplatan toaletni papir, ali se ugodno iznenadi kada ga dobije uz narudžbu hrane - rekao je Goodside.

Jenn McCoy, stručnjak za digitalni marketing agencije Blue Fountain Media, rekla je kako će kupci ove usluge pamtiti kada epidemija završi.

Kunkel je privremeno zatvorio sve svoje restorane, osim jednog na Miami Beachu. On radi samo dostavu hrane. Za 82 dolara kupci će dobiti dvije porcije piletine, sira, keksa, flašu vode, flašu vina i rolnu toaletnog papira.

Ima i onih koji izazivaju negodovanje. Restoran Subway u Kalgariju prekinuo je akciju podjele besplatnih maski za lice uz svaku narudžbu dva sendviča.

Javnost je reagirala s negodovanjem jer maski za lice nedostaje, pogotovo za medicinske radnike koji su na prvim linijama odbrane od koronavirusa.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.