Ditch Ballard (37) lovio je šarane na obali rijeke Ebro u Španiji kada je stvorenje veće od dva i po metra uhvatilo mamac i zakačilo se, piše Daily Mail.

Ribar je uskočio u svoj čamac dug tri i po metra i svom svojom snagom počeo vući ribu u, kako je kazao, "najvećoj bitki u svojoj ribarskoj karijeri".

Ballard se morao osim s golemom ribom, boriti s niskim temperaturama, pa je, dok je pokušavao zadržati svoj ulov, "nekontrolirano drhtao".

Kada ju je napokon savladao, svoj ulov stavio je na ceradu kako bi ga izvagao i izmjerio prije nego što je živu ribu vratio u vodu.

- Temperatura je bila minus tri stepena Celzijusa, a zbog hladnoće i vjetra bilo je nepodnošljivo. Sat vremena nakon moji mišići bili su umorni, a adrenalin je nestao, temperatura tijela mi je počela padati i našao sam se šćućuren na dnu čamca pokušavajući se održati dok sam nekontrolirano drhtao. Nisam ni znao koliko sam daleko bio odvučen niz rijeku - bio sam više od kilometra od starta. Mučio sam se da navučem rukavice i počeo sam oslanjati ruke. Zaključio sam da ova bitka mora biti gotova na ovaj ili onaj način, pa sam povukao svom snagom koja je ostala u meni. Gotovo sam izgubio prste, jer su mi ruke bile toliko hladne da zapravo nisu radile ono što im je moj mozak govorio. Bila je to najveća bitka u mojoj ribarskoj karijeri, no nikome je ne bih poželio - ispričao je Ballard.

Ditch, koji je kao mamac koristio kuglice iverka i kukuruz šećerac, fotografirao je svoj ulov, a zatim ga pustio natrag u rijeku.