open-navfaktor-logo
search
Konferencijska liga
Sarajevo nakon penal-lutrije ispalo od Torpeda
Fudbaleri Sarajeva ispali su u prvom kolu kvalifikacija UEFA Konferencijske lige nakon što su večeras nakon penal-lutrije na Koševu izgubili od ekipe Torpeda - 2:4.
20.07.2023. u 23:49
get url
text

{$galerijaFotografija}

Prvi meč u Gruziji okončan je bez pobjednika (2:2), a nakon 120 minuta na Koševu bilo je 1:1, pa je penal-lutrija odlučila putnika u drugo kolo najmlađeg UEFA takmičenja. S(p)retniji su bili igrači u bijelim dresovima koji su tako zakazali dvomeč protiv kazahstanskog Aktobea.

Torpedo je bolje otvorio utakmicu, a velike prilike propustili su Arabidze i Bugridze. Njihove udarce zaustavio je golman Šahinović.

I, kako to biva u fudbalu, uslijedila je kazna. Beganović je izveo aut, Kyeremeh je iz prve uposlio Ziljkića koji pogađa za 1:0 i veliko slavlje domaćih.

Gosti su zaprijetili i nakon pola sata igre, ali udarac Arabidzea brani Šahinović. U finišu prvog dijela pokušao je i Kyeremeh, ni nije bilo promjene rezultata.

Na isteku sat igre Jelić-Balta se odlučio na udarac iz velike udaljenosti, ali ostalo je 1:0.

Zeljković je u 64. minuti u posljednji tren izblokirao loptu ispred Caballera, dok je tri minute kasnije Vrančić pogodio stativu. 

Sarajevo je do drugog gola moglo u 73. minuti, ali je Kljajić odbrani udarac Oliveire. 

I kada se činilo da će Sarajevo slaviti minimalnu, ali važnu pobjedu, uslijedio je šok. Giguri je u 91. minuti glavom pogodio za 1:1 i produžetke. 

Najbolju priliku u dodatnih pola sata imao je Kyeremeh koji je u 113. minuti u situaciji jedan na jedan sa golmanom Kljajićem šutirao pored gola.  

U penal-lutriji četiri igrača gostiju bili su uspješni sa bijele tačke, dok je gostujući golman Kljajić odbrani udarce Ikića i Beganovića (pogađali Čataković i Avramovski). 

AH7W4987.jpg
1 od 25
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.