Publika odabrala

Sarajevska predstava "Sjećaš li se Doli Bel" najbolja na festivalu u Srbiji

Objavljeno: 25.10.2019. u 20:28 Autor: M. Ču.

Glumac Emir Hadžihafizbegović, prije nekoliko dana, na istom festivalu, osvojio je i nagradu najboljeg glumca za ulogu u istoj predstavi

FOTO: Arhiv

Sa prosječnom ocjenom 9,54, najbolja predstava po izboru publike na 28. "Danima Zorana Radmilovića" je "Sjećaš li se Doli Bel" Abdulaha Sidrana, u režiji Kokana Mladenovića, a u izvođenju ansambla Kamernog teatra 55 iz Sarajeva.

Glumac Emir Hadžihafizbegović, prije nekoliko dana, na istom festivalu, osvojio je i nagradu najboljeg glumca za ulogu u istoj predstavi.

Žiri u sastavu Nebojša Bradić (predsjednik), Duško Ljuština (član), dr Miroslav Radonjić (član), donio je odluku da nagradu za najbolje glumačko ostvarenje na Festivalu dodjeli Radetu Šerbedžiji za ulogu Džordža u predstavi "Ko se boji Virdžinije Vulf" po tekstu Edvarda Olbija u režiji Lenke Udovički i produkciji Kazališta "Ulisses" iz Zagreba i Beogradskog dramskog pozorišta.

Žiri u istom sastavu donio je odluku da nagradu za vizuelni identitet "Krstomir Milovanović" dodijeli predstavi "Ko se boji Virdžinije Vulf". 

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije