open-navfaktor-logo
search
Veliki interes
Šestić: Očekujemo da će ZEPS 2018. nadmašiti prošlogodišnji po broju izlagača
Ovogodišnji ZEPS će, procjenjuju organizatori, nadmašiti prošlogodišnje brojke od 536 izlagača iz 26 država svijeta
01.09.2018. u 11:32
get url
text
ZEPS se održava od 2. do 6. oktobra
ZEPS se održava od 2. do 6. oktobra

Zenički privredni sajam (ZEPS), odnosno 25. Generalni BH sajam ZEPS 2018 te 15. internacionalni sajam metala ZEPS-Intermetal 2018, bit će održani od 2. do 6. oktobra.

Kako je u izjavi za Fenu istakao Vedad Šestić, direktor Poslovnog sistema RMK, koji je i organizator ZEPS-a, ove godine očekuju da će nadmašiti prošlogodišnje brojke od 536 izlagača iz 26 država svijeta.

- Sajam će biti održan na oko 18.000 kvadratnih metara prostora i u osam hala na sajmištu na Kamberovića polja. Predstavit će se proizvodni programi i usluge iz oblasti energetike, građevinarstva, poljoprivrede, prehrane, turizma, drvne industrije, informatike... Sajam će, kao i uvijek, obilježiti i brojne kolektivne izložbe, između ostalih i zajedničko predstavljanje firmi iz Zeničko-dobojskog i Srednjobosanskog kantona - kaže Šestić.

Veliki interes za promociju svojih proizvoda, kako je rekao, pokazali su proizvođači peći na čvrsta i druga goriva.

Sastav izlagača je, ističe Šestić, otprilike isti, ali bi za razliku od proteklih godina u kojima je nešto više bilo domaćih, ove godine mogli imati više stranih izlagača.

- Prema broju dosadašnjih prijava, mada sve prijave još nisu ni obrađene, a očekujemo i nove, izvjesno je da ćemo dosegnuti prošlogodišnji broj izlagača. Ostalo još nešto više od mjesec dana do otvaranja pa očekujemo i ispunjenje našeg plana o blagom porastu broja izlagača - naglašava Šestić.

ZEPS već nekoliko godina nema zemlju-partnera pa je neće imati ni ove godine.

- Obavili smo osnovne pregovore za zemlju-partnera Sajma 2019. godine, o čemu ćemo detalje iznijeti odmah po završetku ovogodišnjeg - najavljuje Šestić.

U sklopu pratećih manifestacija, bit će održane brojne promocije, prezentacije i panel diskusije, među kojima je prezentacija na temu “Energetska efikasnost“, sa ciljem predstavljanja mehanizama za poticanje mjera energetske uštede i isplativosti utopljavanja stambenih i poslovnih objekata.

Bit će predstavljeni i drugi projekti ekološke prirode, poput uređenja i održavanja zelenih površina i sportskih terena, zatim zbrinjavanja, korištenja i kompostiranja komunalnog otpada u ruralnim područjima velikih gradova Bosne i Hercegovine, sa posebnim akcentom na Grad Zenicu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.