open-navfaktor-logo
search
Od 1. juna
Slana oaza u Tuzli: Panonska jezera u prvoj polovini sezone imala 176 hiljada posjeta
Panonska jezera u Tuzli tokom prve polovine ljetne sezone, koja je počela 1. juna, imala su 176 hiljada posjeta. Taj broj je na tragu onoga što je menadžment Pannonice i planirao te stoga kažu da su zadovoljni.
20.07.2022. u 15:36
get url
text
Panonska jezera
Panonska jezera

- Broj od 176 hiljada gostiju imamo zaključno sa 18. julom. Mi smo tokom prošle godine imali 380 hiljada posjeta i to je naš cilj i za ovu godinu. Nadamo se da će nas vrijeme poslužiti - kaže Majid Porobić, direktor Javnog komunalnog preduzeća Pannonica.

Podsjećamo, u centru Tuzle nalaze se tri slana jezera i slani slapovi, koji uz ugostiteljske objekte i muzejske postavke čine kompleks Pannonice.

- Svaki vikend nam dolaze organizirano autobusi iz susjednih zemalja. Imamo dolaske iz Hrvatske, odnosno Osijeka i Vinkovaca, kao i iz Srbije, tačnije Valjeva i Rume. Brojne agencije takve ture imaju u svojim ponudama - kaže Porobić.

Redovne ulaznice za Panonska jezera u Tuzli ove godine tokom vikenda koštaju osam, a radnim danom šest KM. Ulaznice za penzionere, ratne vojne invalide, porodice šehida i poginulih boraca te civilne invalide više od 60 posto iznose četiri KM radnim danima te marku više tokom vikenda, a isto toliko plaćaju i đaci. Djeca starosti od dvije do sedam godina ulaznicu plaćaju tri KM.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.