open-navfaktor-logo
search
Akcija Lord
Specijalci upali u kuću u Posušju, supružnici (67 i 64) uhapšeni zbog proizvodnje droge
U sklopu operativne akcije kodnog naziva "Lord" pripadnici MUP-a Zapadnohercegovačkog kantona (ZHK) uhapsili su supružnike iz Posušja zbog sumnje da su počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.
30.07.2021. u 13:04
get url
text

Kako je saopćio MUP ZHK, pripadnici Sektora kriminalističke policije MUP-a ZHK su jučer, zajedno s policajcima PU Posušje i Specijalne policije MUP-a ZHK, na osnovu naredbe Općinskog suda u Širokom Brijegu izvršili pretragu porodične kuće i pratećih objekata u mjestu Vrpolje, općina Posušje.

- Prilikom pretrage policijski službenici su u prostoriji, koja je u sklopu porodične kuće, pronašli i izuzeli nasad od 39 zelenih stabljika koje svojim izgledom asociraju na stabljike indijske konoplje, kompletnu opremu za laboratorijski uzgoj opojne droge marihuana, veći broj sjemenki indijske konoplje, te određenu količinu municije - saopćili su iz MUP-a ZHK.

FOTO: MUP ZHK

Nakon pretresa supružnici S. K. (67) i S. K. (64) privedeni su u službene prostorije MUP-a ZHK Ljubuški gdje su uhapšeni, te je nad njima otvorena kriminalistička obrada zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.

U toku postupanja po naredbi za pretragu na mjestu događaja prisustvovao je postupajući tužilac Kantonalnog tužilaštva Široki Brijeg.

- Po kompletiranju predmeta protiv navedenih osoba bit će upućen izvještaj Kantonalnom tužilaštvu Široki Brijeg o počinjenom krivičnom djelu - naveli su iz MUP-a.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.