open-navfaktor-logo
search
Brčko
Sudski policajac pucao na izletnike, "brojao im do pet" da odu s imanja
Kada je osmorku zatekao na svom imanju, Smajić je iz pištolja ispalio dva hica, jedan u zrak, a drugi u zemlju, te im je dao rok od pet sekundi da odu
16.10.2018. u 15:32
get url
text

Brčanska policija uhapsila je jučer 46-godišnjeg službenika Sudske policije Brčko distrikta Zijada Smajića iz Brčkog, zbog sumnje da je iz pištolja pucao najvjerovatnije u izletnike koji su bili na njegovom imanju u selu Gornja Skakava kod Brčkog. 

Kako nezvanično saznajemo, osam osoba je u nedjelju sa dva džipa došlo na imanje koje je u Smajićevom posjedu. Kada ih je zatekao tu, on je iz pištolja ispalio dva hica, jedan u zrak, a drugi u zemlju, te počeo histerično vikati da odmah odu i navodno im dao rok od pet sekundi da napuste posjed. 

Prema nezvaničnim informacijama, osmorka je panično počela bježati, pri čemu su ostavili svoje stvari i brzo ušli u džipove. Dok su bježali, Smajić je prema jednom od vozila ispalio još četiri ili pet metaka, ali ni jedan nije pogodio u džip, već su navodno završili u zemlji. Oni su uspjeli pobjeći prema selu Bijela u općini Brčko.

Prema informacijama iz Policije Brčko distrikta, oko 15 sati prijavljeno je da je na području sela Gornja Skakava, na području općine Brčko, nepoznati muškarac iz pištolja pucao prema osam osoba koje su se nalazile na toj lokaciji.

- Odmah nakon prijave na mjesto odgađaja su izašli policijski službenici, te je pod nadzorom Tužilaštva Brčko distrikta BiH organizovano preduzimanje hitnih istražnih radnji u cilju utvrđivanja svih činjenica bitnih za rasvjetljavanje prijavljenog događaja. Nakon okončanja određenih istražnih radnji, utvrđen je osnov sumnje da je iz vatrenog oružja pucao Z. S., zaposlen kao službenik Sudske policije Brčko distrikta BiH - saopćeno je iz Policije Brčko distrikta.

Protiv Smajića je danas Tužilaštvu Brčko distrikta podnesen izvještaj.

- Tužilaštvo je danas donijelo naredbu o sprovođenju istrage za krivično djelo izazivanje opće opasnosti. Naredbom je određen pravac istrage prema rasvjetljavanju ovog krivičnog djela, kao i dalje mjere i radnje koje će se preduzeti radi donošenja tužilačke odluke u što kraćem roku - navodi se u saopćenju Tužilaštva Brčko distrikta.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.