Granična policija

Sve ih nagurali u jedan "ford": Spriječeno krijumčarenje 13 migranata

Objavljeno: 06.08.2019. u 16:10

 O slučaju upoznat tužilac Tužilaštva BiH, koji je naredio da se obavi pretres i uviđaj, oduzme vozilo te da se od državljana Republike Turske uzmu izjave u svojstvu svjedoka. Nastavlja se daljnji rad na ovom slučaju, saopćili su iz Granične policije BiH

FOTO: GPBiH

Službenici Jedinice granične policije Gorica danas su spriječili krijumčarenje 13 državljana Turske iz Bosne i Hercegovine u Republiku Hrvatsku.

Oni su otkriveni u graničnom pojasu na području Gruda tokom kontrole vozila "ford focus", bh. registarskih oznaka, izvjestila je Granična policija BiH koja navodi da se vozač udaljio u nepoznatom smjeru.

 - O slučaju upoznat tužilac Tužilaštva BiH, koji je naredio da se obavi pretres i uviđaj, oduzme vozilo te da se od državljana Republike Turske uzmu izjave u svojstvu svjedoka. Nastavlja se daljnji rad na ovom slučaju - saopćili su iz Granične policije BiH.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije