Modernizacija

Teške građevinske mašine prvi put u Srednjobosanskim šumama

Objavljeno: 19.11.2018. u 10:53

Radi se o ozbiljnjoj kompaniji, koja svakim danom pokazuje svoj kvalitet, naveo je ministar Merdžanić

FOTO: FENA

Prvi put u svom vlasništvu ŠPD "Srednjobosanske šume“ ima teške građevinske mašine, čijom nabavkom je nastavljen proces modernizacije mehanizacije u tom preduzeću.

-Nedavno sam rekao da ćemo uskoro nabaviti mašine, kojima ćemo biti u mogućnosti graditi i brzu cestu. Sada imamo mehanizaciju i za tako zahtjevne poslove. Finansijska vrijednost tih mašina je oko milion KM - kazao je direktor ovog društva Vildan Hajić.

On je zahvalio na doprinosu i podršci svim uposlenima u Društvu, kao i ministru poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva SBK-a Salkanu Merdžaniću, koji je prisustvovao primopredaji novih bagera, buldožera i dva rovokopača, te jednog šumskog traktora, koja je obavljena u krugu lagera Uslužnih djelatnosti u Bugojnu.

Također, izrazio je nadu da će ŠPD "Srednjobosanske šume“ nastaviti uspješno djelovati i u budućnosti i da će "biti pozitivan primjer u Bosni i Hercegovini, kako treba raditi“.

- Radi se o ozbiljnjoj kompaniji, koja svakim danom pokazuje svoj kvalitet, pa i ova primopredaja ide u prilog tome. Jer, nema puno šumsko-privrednih društava koja ovako mogu da nabave kvalitetnu mehanizaciju, i osiguraju svojim radnicima bolja sredstva za rad – naglasio je ministar Merdžanić.

Izvor:   Fena

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Iz kategorije