Ponedjeljak, 25.05.2020.

MUP ZDK

Tokom pretresa u Zenici zaplijenjena droga, dvoje uhapšenih

Policajci su radom na terenu došli do operativnih saznanja o nezakonitim aktivnostima dvije osobe iz Zenice, koje bi se mogle dovesti u vezu sa proizvodnjom i trgovinom drogama

Zenička policija uhapsila je dvije osobe koje se sumnjiče za krivična djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih  droga, posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga, te nedozvoljeno držanje oružja, a tokom pretresa njihovih kuća pronađeni su droga i municija.

U saopćenju MUP-a Zeničko-dobojskog kantona navodi se kako su policajci Policijske uprave I u Zenici, poduzimajući mjere i radnje na preveniranju posjedovanja i neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, kao i otkrivanju i procesuiranju osoba koja se dovode u vezu sa zloupotrebom opojnih droga,  u proteklom periodu došli do određenih operativnih saznanja o nezakonitim aktivnostima određenih osoba iz Zenice, koje bi se mogle dovesti s tim u vezu.

- U skladu sa prikupljenim informacijama, a na osnovu naredbi Općinskog suda u Zenici, 26. oktobra su izvršeni pretresi na dvije lokacije na području Grada Zenica. Tačnije, izvršen je pretres kuće u mjestu Stranjani, koju koristi K. A. (38) iz Zenice, kao i pretres kuće u mjestu Stranjani, koju koristi J. E. (28) iz Zenice.

Tom prilikom pronađeno je 1.424,30 grama marihuane, 48,50 grama praškaste materije pojedinačno upakovane u pvc foliju, 50 tableta koje sadrže psihotropne supstance i čije držanje nije dozvoljeno, te dva metka za vatreno oružje.

- Sporna materija je fotografisana, izuzeta i bit će predmet potrebnih vještačenja, a osobe K. A. i J. E. su lišene slobode i zadržane u službenim prostorijama Policijske uprave I u Zenici, gdje je nad njima zavedena kriminalistička obrada - kazali su iz MUP-a ZDK.

Nakon prikupljenih dokaza i dokumentovanja krivičnih djela, protiv njih će Kantonalnom tužilaštvu u Zenici biti podnesen izvještaj za krivična djela za koja se sumnjiče.

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh