open-navfaktor-logo
search
Napadač bivši učenik
Troje mrtvih, sedam povrijeđenih u pucnjavi u školi u Saint Louisu
Najmanje tri osobe, uključujući i osumnjičenog, poginule su, a sedam ih je ranjeno nakon pucnjave u srednjoj školi u Saint Louisu u američkoj saveznoj državi Missouri. 
25.10.2022. u 08:32
get url
text

Naoružani napadač ušao je u srednju školu Central Visual & Performing Arts u ponedjeljak malo nakon devet sati po lokalnom vremenu. Vrata školske zgrade bila su zaključana i ne zna se tačno kako je osumnjičeni ušao.

Svjedoci su izjavili da je veća tragedija spriječena nakon što se napadačevo oružje zaglavilo za vrijeme napada. Škola u kojoj se desila pucnjava saopćila je da je policija "brzo zaustavila" napadača.

Osumnjičeni, kojeg je policija identificirala kao 19-godišnjeg bivšeg učenika, razmijenio je vatru s policijom i kasnije podlegao povredama. Njegov motiv za napad na školu od oko 400 učenika nije poznat.

Jedna učenica je preminula odmah na licu mjesta u školi, dok je jedna žena umrla u bolnici, rekla je policija lokalnim medijima, pipe BBC.

Sedmero povrijeđenih, tri djevojčice i četiri dječaka, su zadobili povrede koje nisu opasne po život, javljaju lokalni mediji.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.