open-navfaktor-logo
search
Smješten u bolnicu
Trump: Naredni dani će biti pravi test
Američki predsjednik u novom videu koji je objavio na Twitteru kazao je da se osjeća puno bolje nego kada je došao u bolnicu Walter Reed.
04.10.2020. u 08:31
get url
text

Naveo je da je sljedećih nekoliko dana ključno za njegov oporavak, te da se nada da će se "brzo vratiti". Na snimku je Trump odjeven u tamno plavi sako i bijelu košulju te izgleda umorno, dok sjedi za okruglim stolom ispred američke zastave.

Kazao je da će naredni dani biti pravi test. Dodao je i da nije imao izbora, jer nije želio samo sjediti zaključan u Bijeloj kući, ne izlaziti i ne viđati ljude, kako bi izbjegao zarazu.

- Moramo se suprotstaviti problemima, kao lider to moram. Nema pravog lidera koji će tako sjediti - istakao je.

Kazao je i da je prva dama Melania dobro i da bi trebalo da ona lakše prođe kroz ovaj proces jer je mlađa.

Trumpovo obraćanje uslijedilo je nakon što su se u javnosti pojavile oprečne informacije o njegovom zdravstvenom stanju. Jedne su govorile da se osjeća dobro i da bi "već danas mogao izaći iz bolnice", dok su drugi izvori navodili da je stanje zabrinjavajuće i da će narednih 48 sati biti ključno.

Trump je helikopterom prebačen iz Bijele kuće u vojnu bolnicu Walter Reed, nedaleko od Washingtona, oko 17 sati nakon što je objavio da je pozitivan na koronavirus. Dužnosnici njegove administracije, koji su taj potez opisali kao preventivnu mjeru, kazali su da će nekoliko dana biti zadržan u bolnici.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.