open-navfaktor-logo
search
Bijela kuća
Trump ne planira ukidati zabranu putovanja iz nekih evropskih zemalja
Glasnogovornica Bijele kuće Kayleigh McEnany izjavila je da američki predsjednik Donald Trump ne planira ukinuti zabranu putovanja uvedenu nekim evropskim zemljama uslijed pandemije koronavirusa.
20.06.2020. u 08:45
get url
text

- Predsjednik Trump prati podatke o virusu u tim zemljama i u ovom momentu ne planira ukidati ograničenja za putovanja. Međutim, Trump će na kraju donijeti odluku na osnovu podataka i zdravstvenog stanja američkog naroda - rekla je McEnany novinarima u Bijeloj kući.

Na pitanje o antirasističkim demonstracijama u SAD-u, odgovorila je da je Trump bez sumnje antifašista.

- Ali Trump je i protiv bezakonja i anarhije. Predsjednik Trump je i protiv svega onoga što se događalo na našim ulicama - kazala je.

Na novinarsko pitanje o tome da se Trump do sada razišao sa mnogim saradnicima iz vlastitog kabineta, ali da i dalje dovodi takve ljude u svoj tim, McEnany je istakla da američki predsjednik voli da čuje različita mišljenja i stavove o važnim pitanjima.

- Kao što je bilo i u doba predsjednika Abrahama Lincolna, Trump također voli imati suparnički tim unutar svoje administracije - rekla je glasnogovornica Bijele kuće.

Trump je u martu zbog opasnosti od koronavirusa objavio odluku o uvođenju zabrane ulaska u Sjedinjene Američke Države iz zemalja Šengenske zone.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.