open-navfaktor-logo
search
Ne miruje
Trump traži od Putina da objavi štetne informacije o Bidenovoj porodici
Bivši predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Trump pozvao je ruskog predsjednika Vladimira Putina da objavi sve štetne informacije koje ima o porodici Biden.
30.03.2022. u 10:07
get url
text

Kako piše CNN, riječ je o potezu kojim Trump pokazuje kako je spreman prihvatiti pomoć izvan SAD-a kako bi ojačao svoju poziciju, čak i od Putina za vrijeme agresije na Ukrajinu.

Govoreći za JustTheNews, Trump je iznio nedokazanu tvrdnju o poslovanju Huntera Bidena, sina predsjednika SAD-a Joea Bidena, u Rusiji i zamolio Putina da objavi informacije o tome.

- Mislim da Putin zna o tome - rekao je Trump, pri čemu je mislio na potencijalne poslove Huntera Bidena u Rusiji.

CNN podsjeća kako je istina da je Hunter Biden bio dobro plaćen za konsultantske poslove koje je obavljao u stranim zemljama, uključujući Ukrajinu i Kinu, u vrijeme kada je njegov otac bio potpredsjednik. Navode kako Ministarstvo pravosuđa upravo provodi kriminalističku istragu o tim poslovima i mogućim finansijskim zločinima.

Za sada se nisu pojavili dokazi koji bi podržali Trumpove izjave o tome da su Bidenovi učestvovali u koruptivnim radnjama ili utjecali na američku politiku radi lične koristi.

CNN, također, podsjeća na Trumpovu kampanju iz 2016. godine kada je Trump pozvao Putina da hakira e-poštu Hillary Clinton te koristio rusko miješanje u izbore kako bi ostvario prednost. Tri godine kasnije, Trump je vršio pritisak nad ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskim.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.