Krivi mu mediji

Trump zbog kritika odustao od namjere da samit G7 održi u vlastitom odmaralištu u Miamiju

Objavljeno: 20.10.2019. u 10:12

Potražit ćemo neko drugo mjesto, moguće je da to bude kompleks Camp David. Hvala vam, poručio je Trump

Trump je za sve okrivio medije i njihove demokratske partnere

FOTO: Arhiv

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Donald Trump odustao je od plana da naredni samit lidera Grupe G7 održi u vlastitom golf kompleksu Doral u Miamiju.

-Mislio sam da činim dobru stvar za našu državu time što bi iskoristio Trump National Doral u Miamiju za održavanje samita G7 - napisao je Trump na Twitteru i ukazao na veličinu kompleksa i blizinu Međunarodnog aerodroma Miami.

Bijela kuća je u četvrtak saopćila da će se samit G7 u junu naredne godine održati u Trumpovom odmaralištu u Miamiju, nakon čega su američka opozicija i mediji oštro kritikovali Trumpa za miješanje privatnih i državnih poslova.

Demokratski zastupnik Jerry Nadler, predsjedavajući Odbora za pravosuđe, rekao je da će istražiti "najbahatiji" primjer kako je Trump prekršio klauzulu ustava koja zabranjuje američkim državnim dužnosnicima da zarad funkcija dobivaju određene ekonomske koristi.

Ističući kako je bio spreman da skup G7 ugosti u vlastitom odmaralištu bez profita i troška po SAD, Trump je kazao da su neprijateljski nastrojeni mediji i njihovi demokratski partneri poludjeli na to.

-Više ne razmatramo Trump National Doral kao lokaciju za samit G7. Potražit ćemo neko drugo mjesto, moguće je da to bude kompleks Camp David. Hvala vam - poručio je Trump.

Izvor:   Anadolija

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije