Goražde

U eksploziji povrijeđen 90-godišnjak: Čisteći garažu aktivirao bombu

Objavljeno: 16.09.2019. u 09:39

Starac je zadobio povrede od gelera po cijelom tijelu, kao i prelom desne potkoljenice, te da je zadržan na posmatranju u Kantonalnoj bolnici Goražde

FOTO: ILUSTRACIJA

Policiji u Goraždu jučer u 10.35 sati prijavljeno je da je u Urgentni centar Kantonalne bolnice Goražde dovezena nepoznata osoba, povrijeđena uslijed eksplozije nepoznate naprave u mjestu Vitkovići u Goraždu. 

Na mjesto događaja izašla je patrola policije, koja je ispitala navode prijave i utvrdila da se radi o B. R. (1929), koji je u mjestu Vitkovići čistio Garažu, te je tom prilikom došlo do eksplozije.

Nakon ukazane ljekarske pomoći, dežurni ljekar saopćio da je da je starac zadobio povrede od gelera po cijelom tijelu, kao i prelom desne potkoljenice, te da je zadržan na posmatranju u Kantonalnoj bolnici Goražde. 

Tokom uviđaja koji su na mjestu eksplozije obavili pripadnici Sektora kriminalističke policije MUP-a BPK-a Goražde, pronađeni su osigurač i kašika od ručne bombe, a o svemu je obaviješten i dežurni kantonalni tužilac.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije