open-navfaktor-logo
search
Turska
Uhapšena Zeynep Gulen, nećakinja vođe terorističke organizacije FETO
Za Zeynep Gulen je bila raspisana potjernica zbog članstva u oružanoj terorističkoj organizaciji
25.10.2019. u 12:41
get url
text

Zeynep Gulen, nećakinja vođe terorističke organizacije FETO Fetullaha Gulena, uhapšena je sinoć u Istanbulu, javlja Anadolu Agency (AA).

Istanbulska policija je prilikom sinoćnje kontrole na području istanbulske četvrti Beykoz zaustavila vozilo u kojem je jedna od putnica na uvid dala falsifikovani lični dokument.

Nakon privođenja zbog lažnih isprava, utvrđeno je da se radi o Zeynep Gulen, kćeri Saliha Gulena, mlađeg brata vođe terorističke organizacije FETO Fetullaha Gulena. Za Zeynep Gulen je bila raspisana potjernica zbog članstva u oružanoj terorističkoj organizaciji.

Pučisti odani terorističkoj organizaciji FETO/PDY pokušali su izvesti državni udar u Turskoj 15. jula 2016, i tom prilikom poginula je 251 osoba, a ranjeno preko 2.000. Pokušaj državnog udara spriječen je nakon što su stotine hiljada građana izašle na ulice Istanbula, Ankare i drugih dijelova zemlje i hrabro, goloruki stali pred tenkove i oklopna vozila kojima su pučisti pokušali svrgnuti demokratski izabranu vlast u toj zemlji.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.