open-navfaktor-logo
search
"Darko Elez i drugi"
Ukinut pritvor osumnjičenom Nedeljku Lizdeku
Sud Bosne i Hercegovine je ukinuo pritvor osumnjičenom Nedeljku Lizdeku, a koji mu je određen 20. maja.
04.06.2021. u 15:21
get url
text

Istovremeno su prema osumnjičenom određene mjere zabrane i to:

- mjera zabrane putovanja, a u cilju izvršenja ove mjere od osumnjičenog se privremeno oduzimaju važeće putne isprave uz zabranu izdavanja novih, te mu se zabranjuje prelazak državne granice uz korištenje lične karte;

- mjera obaveznog povremenog javljanja državnom organu, na način da se osumnjičeni obavezuje da se javlja, jednom sedmično, u Policijsku stanicu Pale.

Osumnjičenom se nalaže da strogo postupa u skladu sa naredbama i pozivima Suda BiH kojima se mijenjaju uslovi ili ukidaju ove obaveze ili kojima se zahtijeva njegovo prisustvo u Sudu, kao i da bude dostupan Sudu i Tužilaštvu BiH. Izrečene mjere će trajati dok za njima postoji potreba ili do drugačije odluke Suda. Kontrola opravdanosti trajanja mjera vršit će se svaka dva mjeseca, a osumnjičenom može biti određen pritvor ukoliko prekrši bilo koju nametnutu obavezu.

Nedeljko Lizdek osumnjičen je da je počinio krivično djelo organizirani kriminal u vezi sa krivičnim djelima teško ubistvo i dogovor za izvršenje krivičnog djela, saopćio je Sud BiH. Uhapšen je u okviru istrage koju MUP RS-a vodi u saradnji sa Tužilaštvom BiH, a u vezi sa djelovanjem organizovane kriminalne grupe Darka Eleza.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.