open-navfaktor-logo
search
Razmjena ranjenih
Unatoč primirju Armenija nastavlja napade na azerbejdžanska naselja
Iako je u 12 sati po lokalnom vremenom na snagu stupilo primirje u regije Nagorno Karabah, armenska vojska nastavila je sa napadima na civilna naselja Azerbejdžana.
10.10.2020. u 11:19
get url
text

U saopćenju azerbejdžanskog Ministarstva obrane, objavljenom nakon stupanja primirja na snagu, navedeno je da je armenska vojska otvorila vatru na naseljena područja Aghdam i Terter.

Na sastanku azerbejdžanskog ministra vanjskih poslova Ceyhuna Bayramova i armenskog ministra vanjskih poslova Zohraba Mnatsakanyana u Moskvi, uz posredovanje ruskog ministra vanjskih poslova Sergeja Lavrova, dogovoreno je da danas 10. oktobra 2020. od 12 sati u humanitarne svrhe bude proglašen prekid vatre za razmjenu zarobljenika, zatvorenika i tijela poginulih u skladu s posredovanjem i kriterijima Međunarodnog komiteta Crvenog križa.

Azerbejdžanski ministar vanjskih poslova Ceyhun Bayramov i armenski ministar vanjskih poslova Zohrab Mnatsakanyan sastali su se u Moskvi na poziv ruskog predsjednika Vladimira Putina u vezi s sukobima u Nagorno-Karabahu, koji je pod armenskom okupacijom, a sastanak je održan uz posredovanje ruskog ministra vanjskih poslova Sergeja Lavrova.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.