open-navfaktor-logo
search
GSS na terenu
Velika potraga za dva strana državljanina na Visočici
Na teritoriji Visočice u toku je potraga za dva strana državljanina, javila je Gorska služba spašavanja Novi Grad Sarajevo.
09.11.2022. u 08:44
get url
text
Potraga na Visočici

Naknadno je jutros Gorska služba spašavanja - Stanica Sarajevo saopćila da su u 6.10 sati dobili poziv od Holandske ambasade u kojem je obaviještena da je dvoje državljana Holandije nestalo na području planine Visočice, i u kojem mole za izlazak na teren i spašavnje unesrećenih osoba.

- Nakon procedure pozivanja Operativnog dežurnog centra Kantonalne Civilne zaštite, i dobijanja odobrenja za izlazak na trenen, GSS - Stanica Sarajevo je uputila dva tima gorskih spasilaca sa potražnim psima odmah na teren.

Usljed jako teškog terena i s obzirom na to da su unesrećeni proveli noć na otvorenom, u ovim trenucima se okupljaju i ostali timovi Gorskih spasilaca - Stanice Sarajevo i bit će upućeni na teren u cilju što efikasnijeg i bržeg pronalaska unesrećenih i izgubljenih osoba - navedeno je u saopćenju.

Iz GSS-a Novi Grad Sarajevo su u objavi na svojoj Facebook stranici tokom noći istakli da je u selu Bobovica pronađeno vozilo nestalih.

- Uspjeli smo ostvariti kontakt, dobiti lokaciju tj. koordinate gdje se naša ekipa uputila prema lokaciji, nakon čega su ostali bez baterije u telefonu. U potragu su uključeni na poziv Kantonalne uprave civilne zaštite Kantona Sarajevo Policija PU Trnovo, GSS Novi Grad Sarajevo i druge stanice GSS Kantona Sarajevo.

Hladno je i zahtjevan teren - dodaje se u obavještenju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.