open-navfaktor-logo
search
Sarajevo
Vozač "forda" pušten na slobodu, ženi iz "corse" se bore za život
Dvadesetogodišnji Adnan D., vozač automobila "ford mondeo" koji je uhapšen sinoć nakon udesa u kojem je poginuo 78-godišnji Hamdo D. iz Prijepolja, nakon krim-obrade u sarajevskoj policiji pušten je da se brani sa slobode
05.09.2018. u 18:01
get url
text

Ovu informaciju za Faktor je potvrdila glasnogovornica Tužilaštva Kantona Sarajevo Azra Bavčić.

- Postupajući tužilac donio je odluku da osumnjičeni bude pušten da se brani sa slobode, budući da nije bilo zakonskog osnova za predlaganje mjere pritvora. Protiv njega će biti vođen postupak u redovnoj proceduri - precizirala je Bavčić.

Nesreća u kojoj je stradao muškarac dogodila se sinoć oko 21 sat u mjestu Gladno Polje, u sarajevskoj općini Ilidža.

U nesreći su učestvovali "ford mondeo", kojim je upravljao 20-godišnji Adnan D., "opel corsa" koju je vozio stradali Hamdo D. i "passat", za čijim upravljačem se nalazio 20-godišnji Dino M.

Vozač "corse" poginuo je na mjestu nesreće, a smrt su kontatirali ljekari Zavoda za hitnu medicinsku pomoć KS.  Teške i za život opasne povrede zadobila je suvozačica iz njegovog vozila Suada B. (69) iz Kiseljaka. Ona je zadržana na liječenju na Klinici za anesteziju i reanimaciju KCUS-a, gdje joj se ljekari bore za život.

Uviđaj pod nadzorom dežurnog kantonalnog tužioca obavili su policajci Uprave policije MUP-a KS, zajedno sa ovlaštenim vještacima mašinske i saobraćaje struke. Naložena je i obdukcija stradalog muškarca, kojom će biti utvrđen tačan uzrok smrti.

Privedeni vozač je alkotestiran i utvrđeno je da nije bio pod utjecajem alkohola. Na teret mu se stavlja teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog prometa, u vezi sa krivičnim djelom ugrožavanje javnog prometa.

Pod nadzorom sarajevskog Tužilaštva, pripadnici Jedinice za saobraćajne istrage MUP-a KS nastavljaju rad na dokumentovanju svih okolnosti ove nesreće.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.