open-navfaktor-logo
search
Proučio ajete iz Kur'ana
Yusuf Islam: Žrtve potresa su šehidi, za njih su pripremljene dženetske bašče
Poznati britanski muzičar, pjesnik i predavač Yusuf Islam proučio je ajete iz svete knjige Kur'ana za duše poginulih u zemljotresima u Turskoj i Siriji, javlja Anadolija.
11.02.2023. u 16:03
get url
text

Svjetski poznati muzičar je objavio tri poruke kako bi na taj način podržao žrtve razornih zemljotresa.

- Ko god spasi jedan život, kao da je spasio cijelo čovječanstvo - kazao je na početku poruke te dodao da je zemljotres ljudima još jednom pokazao istinu o smrti i životu.

- Dok gledamo nezamislive scene porodica i njihove djece koja pokušavaju disati pod ruševina zgrada u kojima su nekada sretno živjeli, shvatamo da je to i ispit za našu ljudskost i vjeru u Bogu - rekao je Yusuf Islam te dalje dodao:

- Ali nikada ne treba očajavati i ne gubiti nadu u Božije milosrđe. Žrtve potresa su šehidi, za njih su pripremljene dženetske bašče. Tamo nikada neće osjetiti strah i tjeskobu. Mi koji smo ostali na ovom svijetu trebamo pokazati savjest i ljudskost. Neka Allah dragi nagradi sve one koji pomažu kako bi spasilo što više života iz ruševina. Svi koji mogu pomoći trebaju dati sve od sebe, jer gdje ima smrti i razaranja, tamo i dalje ima života i mogućnosti za obnovu.

Yusuf Islam je rođen kao Steven Demetre Georgiou, a prije prelaska na islam slavu je stekao pod imenom Cat Stevens.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.