open-navfaktor-logo
search
Požar u Sarajevu
Zapaljen bife Niske Karkelje
Vještaci su prilikom obavljanja uviđaja, kako nezvanično saznajemo, utvrdili da je "Bife Nisko" zapaljen
13.08.2019. u 11:08
get url
text
get url
text

U sarajevskom naselju Alipašino Polje jučer rano ujutro izbio je požar u ugostiteljskom objektu "Bife Nisko".

Prema informacijama iz MUP-a Kantona Sarajevo, policiji je nešto iza 5 sati prijavljeno da je do požara došlo u ugostiteljskom objektu koji se nalazi na Trgu međunarodnog prijetaljestva, općina Novi Grad, koji je u vlasništvu N. K. iz Sarajeva.  

- Dolaskom na mjesto događaja policijski službenici su potvrdili navode iz prijave, a pripadnici PVB Kantona Sarajevo su u 05.42 sati lokalizovali požar. Povrijeđenih osoba nije bilo, a na objektu je pričinjena materijalna šteta - navodi se u saopćenju MUP-a KS.

O svemu je obaviješten tužilac sarajevskog Kantonalnog tužilaštva, a uviđaj su, uz angažovanje sudskog vještaka protivpožarne struke, obavili policajci Uprave policije MUP-a KS.

- Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju  i dokumentovanju ovog događaja - saopćeno je.

Kako nezvanično saznajemo, radi se o bifeu koji je vlasništvu Nijaza Niske Karkelje, a vještaci su, prema također nezvaničnim informacijama, utvrdili da je zapaljen.

Nijaz Nisko Karkelja, sarajevski ugostitelj kontroverzne prošlosti, iza sebe ima podeblji policijski dosje, a iako je višekratno prijavljivan, nikada nije osuđivan za ozbiljnija krivična djela.

Mediji su ga čak nazivali jednim od posljednjih kumova sarajevskog podzemlja.

Posljednjih godina, međutim, njegovo ime rijetko je ili nikako spominjano u policijskim izvještajima, a nakon što je prije četiri godine ranjen u pucnjavi u njegovom ugostiteljskom objektu na Alipašinom Polju, kazao je novinarima kako se "povukao iz svih poslova i vodi normalan, porodičan život".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.