open-navfaktor-logo
search
Aplaudiranje
Zasjenio Vučićev govor: Marko Đurić ponovo hit na društvenim mrežama
Poznat po svojoj "privrženosti" Vučiću i potrebi da predsjedniku Republike Srbije aplaudira i kad treba i kad ne treba, Đurić je u nedjelju demonstrirao da se teško lišava te navike
07.10.2019. u 11:34
get url
text
Marko Đurić
Marko Đurić

Marko Đurić, direktor Kancelarije Vlade Republike Srbije za Kosovo, ponovo je postao hit na društvenim mrežama. Uspio je sebi svojstvenim potezima čak i zasjeniti konferenciju za medije svog šefa, predsjednika Republike Srbije Aleksandra Vučića.

Poznat po svojoj "privrženosti" Vučiću i potrebi da predsjedniku Republike Srbije aplaudira i kad treba i kad ne treba, Đurić je u nedjelju demonstrirao da se teško lišava te navike.

Najprije je namjeravao aplaudirati u pogrešnom trenutku, ali je odustao kada je shvatio da niko od njegovih kolega nema istu namjeru.

Drugi put je imao "više sreće", pa je izabrao pravi trenutak za započinjanje aplauza tokom Vučićevog obraćanja.

Ovo, naravno, nije prvi put da je Đurić dospio u fokus javnosti zbog "čudnih" postupaka. Nije čak prvi put da ga aplaudiranje smješta u taj fokus. Već ranije je imao sličan "ispad" pri Vučićevom obraćanju pred Skupštinom Republike Srbije.

O njegovom odnosu prema Vučiću su mediji u susjednoj Srbiji izvještavali i ranije, dovodeći ga uglavnom u šaljivi kontekst.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.