open-navfaktor-logo
search
Italija
Zbog koronavirusa otkazali karneval u Veneciji, zatvaraju se i škole
U Italiji su nastavljene mjere sigurnosti zbog širenja zaraze koronavirusa. Poznati Venecijski karneval odgađa se zbog sve većeg broja slučajeva zaraze na sjeveru države, objavio je u nedjelju predsjednik regije Veneto Luca Zaia, javlja Reuters.
23.02.2020. u 16:15
get url
text
Nastavljene mjere sigurnosti
Nastavljene mjere sigurnosti

- Moramo uvesti drastične mjere - rekao je Zaia naglasivši da je broj zaraženih od virusa Covid-19 u Venetu porastao na 19, a dvoje starijih ljudi je hospitalizirano u Veneciji.

Gradonačelnik Milana Giuseppe Sala zatražio je od predsjednika regije Lombardija Attile Fontane da zatvori gradske škole zbog mjera opreza od širenja zaraza, prenose talijanski mediji.
Puno događanja bit će razumno odgođeno po riječima gradonačelnika, ali ne misli zatvoriti cijeli grad. Sedam dana kaže bit će dovoljno za ispunjavanje mjera sigurnosti.

Prema zadnjim podacima ima oko 79 zaraženih u Lombardiji i stoga broj zaraženih na nacionalnoj razini prelazi stotinu. Prema najnovijim podacima, u cijeloj Italiji zaraženo je oko 132 ljudi.
Traže se i novi objekti kao što je vojna bolnica Baggio u Milanu, za prihvaćanje potencijalno zaraženih osoba.

Najveći broj oboljelih do sada je zabilježen u pokrajinama Lombardiji i Venetu, a prvi slučajevi pojavili su se i u regijama Emilia-Romagna (9 slučajeva) i Pijemontu (6 zaraženih), kazao je Borrelli u Rimu. Uz to do sada su zabilježena i tri slučaja zaraze u Rimu te dvije preminule osobe.

Jedan se pacijent u glavnom talijanskom gradu potpuno oporavio i u subotu je otpušten iz bolnice.

Iz izoliranih gradova i općina stižu fotografije ogromnih redova kupaca koji masovno prazne police trgovačkih centara opskrbljujući se zalihama.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.