open-navfaktor-logo
search
Potvrđena optužnica
Zeničanin u pripitom stanju pretjecao na punoj liniji: Usmrtio jednu i povrijedio četiri osobe
Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona podiglo je optužnicu protiv Muhameda Agića kojom ga tereti da je skrivio saobraćajnu nesreću u kojoj je poginula jedna, a teško povrijeđene dvije osobe, potvrđeno je iz Tužilaštva.
01.06.2020. u 19:00
get url
text
get url
text

Prema optužnici, Agić je 20. oktobra prošle godine, upravljajući automobilom BMW u pripitom stanju sa 1.01 promil alkohola u krvi, na magistralnom putu M-17 u mjestu Crkvice - Kamberović Polje, na punoj liniji preticao kombi vozilo kojim je upravljao M. H. U tom trenutku iz suprotnog pravca naišao je "renault clio" koji je vozio S. Z. i sa kojim su u tom trenutku u vozilu bile dvije žene, njegova supruga i tetka.

Vidjevši da neće uspjeti prestići kombi, Agić se pokušao vratiti u svoju traku, ali je tada prednjim krajem BMW-a "zakačio" u zadnju lijevu bočnu stranu kombija.

Kombi je uslijed udara tada prešao u suprotnu traku i prednji dijelom udario u zadnji lijevi kraj "renaulta" koji je naišao iz suprotnog pravca, koji se potom odbio i udario u zaštitnu ogradu, da bi se potom zaustavio na sredini kolovoza.

Tom prilikom teške povrede je zadobila putnica iz "renaulta" Naima Šljivić, koja je uslijed unutrašnjeg krvarenja preminula na putu za bolnicu. Teže povrede zadobili su vozač kombija M. H. i njegova saputnica u vozilu M. Z., dok su lakše povrijeđeni putnik iz kombija M. F.,te vozač "renaulta" S. Z. i njegova supruga S. Š.  

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.