Vrhovni sud FBiH potvrdio je presudu Kantonalnog suda Tuzla i donio osuđujuću pravosnažnu presudu za Fehima Zulića (35) iz Tuzle, te mu je izrečena jedinstvena kaznu zatvora u trajanju od 31 godine zbog saučesništva u ubistvu Seada Hajdarevića, počinjenog na okrutan način u Tuzli u novembru 2016. godine, te zbog krivičnih djela oduzimanje tuđe pokretnine i nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.

Ranije je, tačnije u aprilu 2018. godine, zbog ubistva Hajdarevića, donesena i pravosnažna presuda za saučesnika Nerima Mulasalihovića (48), također nastanjen u Tuzli, i izrečena mu je jedinstvena kazna zatvora u trajanju od 19 godina.

Optužnicom su se Zulić i Mulasalihović teretili da su tokom noći 21. novembra 2016. godine maskirani ušli u kuću Hajdarevića u tuzlanskom naselju Bare, napali ga i zadali mu veći broj udaraca tupim predmetima i šakama u predjelu glave i cijelog tijela, pri čemu je Zulić koristio i dršku pištolja. Potom su ga vezali i nastavili udarati, te je Hajdarević preminuo od posljedica povrijeđivanja.

Nakon toga su ukrali njegov automobil, odvezli se do obližnjeg naselja i automobil gurnuli u provaliju.

Sead Hajdarević zadobio je više od 40 udaraca tupim predmetima i šakama, a većina od njih zadata je u predjelu glave.

Ubice su uhapšene nakon višemjesečne istrage u kojoj su osim postupajućeg tužioca, učestvovali i istražitelji Sektora kriminalističke policije MUP-a TK, uz podršku Federalne uprave policije odnosno Centra za forenzička ispitivanja i informatičku podršku.

Nestanak mercedesa prijavila je djevojka ubijenog. Ona nije moga stupiti u kontakt sa Seadom Hajdarevićem pa je alarmirala policiju, što je rezultiralo pronalaskom njegovog beživotnog tijela u kući u tuzlanskom naselju Bare.

Nakon toga, djevojka je primijetila da je nestao automobil i o tome obavijestila policiju.

Ubijeni je živio sam u tuzlanskom naselju Brčanska Malta, a u Barama je imao porodičnu kuću, koju je koristio kao vikendicu. U njoj je na kraju i ubijen.